уторак, 19. јул 2016.

Stop belittling

-Helooou svima..Opet ja,hah..Danas sam se odlucila na malo ozbiljniju temu.Ustvari,upitanju je Hejt..
Zapravo,svi smo doziveli da nas neko ogovara i siri lazi o nama..Kada sazrimo,uopste nas ne zanima to,ali dok smo npr. u osnovnoj skoli,onda to shvatamo ozbiljno i to ume da deluje jako lose na nas.. Uglavnom,meni se to desilo u osnovnoj skoli,to su bile zavidne devojcice,koje su jednostavno bile ljubomorne kada neko ima nesto bolje od njih..
Primer:
Ona danas dodje u skolu i pocne da prica ostalima,kako moje nove patike nisu nikakve,kako izgledaju ruzno,a dan pre toga je govorila da joj se dopadaju i da ce kupiti takve..
Ili:
Jednom se slucajno desilo da sam slucajno kupila slicnu,ali uopste ne istu,majicu kao ona..Odmah je pocela da prica ostalima kako je kopiram,kako ona tu majcu vise nikad nece nositi,itd...
Sada sam navela neke blaze primere,ali je bilo i gorih..
-Uglavno,svima koji imaju taj problem,savetujem da ne cute i drze to u sebi...Razgovarajte o tome sa roditeljima,psihologom,razrednim staresinom,sestrom,bratom...To moze svakako bez problema da se resi,ako na vreme pricate o tome..To ume jako da zaboli,zato ne cekajte trenutak kada ste skroz polomljeni da razgovarate o tome.
Takodje jedna jako bitna stvar jeste da osobi koja vam to radi ne pokazujete da vas to dotice,nego jednostavno nastavite kao da se nista nije ni dogodilo..U suprotnom ce to biti jos gore..
-Stigli smo do kraja,jos jednog posta..Nadam se da vam se dopada...Pozdravljam vas do sledeceg posta ♥♥

2 коментара:

  1. Prije sam i ja imala problema sa time i mnogo me to zivciralo i smetalo. Naravno rijesavala sam problem sa razrednicom. Sada kad se to desi, opce ne obracam paznju na te osobe jer odma se vidi da su samo ljubomorni i to je sve.

    http://anastasijasblog1.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam bas imala takvih problema. Mislim da je to najgore nesto kod ljudi.
    Da sam imala takvih problema, sigurno ne bih govorila razrednom vec bi to rijesila sa tom osobom oci u oci :)

    https://myfirsttextvm.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши