четвртак, 01. фебруар 2018.

Cake for Valentine's Day | Valentine's Day

-Heeej svima, eto mene opet. Odlucila sam da sa vama podelim recept za tortu kojom bi mogli da iznenaditi svog ili svoju voljenu za dan zaljubljenih, nadam se da ce vam se dopasti..








Sastojci za dve tortice (promera 8 cm):


Biskvit:  1 jaje 150 g šecera prstohvat soli 1 kašika ekstrakta vanile 2 kašike ulja 75 ml mleka + 1 kašicica limunovog soka 75 ml tople vode 45 g gorkog kakaa 100 g mekog brašna 1 kašicica sode bikarbone maslac i kakao za kalup

Krema od lešnika: 100 g čokoladnog krema 30 g maslaca sobne temperature 100 ml slatke pavlake + 1 banana

Premaz od borovnica: 100 g zamrznutih borovnica 1 kašika limunovog soka 1 kašika ekstrakta vanile ili 1 vanili šecer  1 g skrobnog brašna

Krema od krem sira: 50 g krem sira 15 g maslaca sobne temperature 15 g šećera u prahu 50 ml slatke pavlake

Za dekoraciju: 100 ml slatke pavlake 45 g crne čokolade 30 g maslaca

Priprema1. Dve posude- kalupa promera 8 cm premažite maslacem i pospite sa svih strana gorkim kakaom (umesto kalupa mogu vam poslužiti i dve konzerve od graška). Rernu zagrejte na 170°C.2. Jaje i šećer penasto umutite pa dodajte vanilu, so, ulje i mleko pomešano s limunovim sokom. U to sipajte mešavinu brašna, kakaa i sode bikarbone. Kratko promešajte, podelite na dva dela pa naspite u konzerve.3. Pecite oko 30-35 minuta, tj. dok čačkalica koju ste uboli u sredinu ne bude čista. 
4. Ohladite u kalupima, zatim tankim nožem prođite oko rubova skroz do dna i lagano istresite biskvite iz konzervi. Zamotajte biskvite u prozirnu foliju pa stavite u frižider.5. Dok se biskviti hlade pripremite kreme i borovnice. Borovnice pomešajte s limunovim sokom, šećerom, vanilom i skrobnim brašnom pa kuvajte na laganoj vatri dok se sav šećer ne otopi i borovnice ne puste tečnost. Zatim pojačajte vatru i kuvajte dok ne dobijete gustu teksturu, poput džema. Ohladite do korišćenja. Krem sir sobne temperature izmiksajte s maslacem sobne temperature i šećerom u prahu. Zatim tu smesu izmiksajte sa prethodno slatkom pavlakom. Ohladite do korišćenja.6. Čokoladni krem i maslac sobne temperature izmiksajte zajedno. Zatim pomešajte i izmiksajte sa slatkom pavlakom. Ohladite do korišćenja.7. Bananu narežite na kolutove debljine 1- 2 mm.8. Biskvitima prvo, nazubljenim nožem, poravnajte površinu, a zatim svaki prerežite na 4 dela.Na prvi deo poslažite pet kolutova banane pa premažite s delom krema od lešnika. Stavite drugi biskvit pa ga premažite borovnicama na koje nanesite 1/2 kreme od krem sira. Poklopite trećim biskvitom pa ponovite postupak s bananama i kremom od čokolade pa na kraju stavite zadnji biskvit, onaj koji je kod pečenja bio donji. Ohladite. Sve isto ponovite i s drugom torticom.9. Hladne tortice premažite tankim slojem slatke pavlake da obuzdate mrvice i popravite nepravilnosti, zatim ohladite pa premažite ostatkom slatke pavlake. Maslac i naseckanu čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj i dobro promešajte. Pustite 10- ak minuta da se ohladi pa prelijte preko hladnih tortica tako da čokolada curi preko ivica.10. Ohladite i uživajte u finim torticama u dvoje!


Prijatno!



1 коментар:

  1. Ajoj pa ja sam oduševljena, izgleda preukusno! Definitivno cu morati da probam!Doduse za sebe i svoju dusu ali ono, HAHA! Divan post draga.

    Visit: My blog ♥ Malefica!

    ОдговориИзбриши