субота, 7. април 2018.

Posao iz snova

Heeej svima. Eto mene ponovo sa vama. Nedavno sam listala neki stari casopis koji me je naveo da malo razmislim na temu 'Posao iz snova'.











Svako od nas masta o svojoj buducnosti i o onome sto cime bi voleo da se bavi. Neko zeli da postane programer, fudbaler, frizer, pekar. Sve to treba uvaziti. Sigurno se i vama desavalo da imate puno zanimanja kojima bi voleli da se bavite.
Kako odrastamo, jednistavno menjamo razmisljanje i upoznajemo sebe na vise nacina.



Iskreno svog 'posla iz snova' u doba kada sam isla u vrtic se ne secam, sigurna sam da sam mastala o necemu.
Znam da se vremenom kako sam rasla Ii bivala zrelija to cesto menjalo.
Prvo zanimanje iz snova bila je zapravo Medicina. To je ono sto  sam zelela da upisem. Medjutim, nije sve islo po planu pa sam zavrsila na saobracajnom smeru.
Sada sam vec treca godina i cesto razmisljam o fakuletu i o tome 'sta dalje?' ali sam vrlo neodlucna. Trenutno 'zanimanje iz snova' kod mene jeste forenzika. To je nesto sto me na neki nacim privlaci i sto je u neku ruku povezano sa skolom koju zavrsavam. Medjutim isto tako volim da pisem tako da je to jos jedno 'zanimanje iz snova'. Moja najveca zelja jeste da napisem i objavim knjigu. Nadam se da cu je nekad ostvariti.
            






Naravno jos jedno od zanimanja i ono cime bih najvise volela da se bavim jeste BLOG. Volela bih da jednog dana budem od onih koji BLOG nazivaju svojim poslom. Da svesna sam da je mozda naporno. Ali sve sto ima dobre (rad od kuce) strane i lose, oduvek je tako bilo. Ali ako mi to ne uspe bar ce uvek biti hobi.










-Ukoliko vi jos niste otkrili sta je vas 'posao iz snova' , sta cekate? Razmislite, mastajte, ako ne uspete da ostvarite da to bude primarno zanimanje, neka bude bar hobi.
I moj savet jeste OPROBAJTE SE U SVEMU (NE BAS U SVAKOM SMISLU TE RECI).
-To je to sto se tice ovog posta, nadam se da vam se dopao.

9 коментара:

  1. U potpunosti te razumem u vezi bloga. Ja sam svoj blog počela pre nego što sam znala da to može biti posao, za saradnje i ostalo. Volela sam da blogujem, kao što volim i sada. I objavljivala sam postove koji mi se sviđaju, odgovarala na komentare, gledala samo svoj blog i ničiji više (što baš i nije pametno, ali šta sam ja tad znala...) Međutim, volela bih da za par godina budem ful tajm blogerka. Why not?
    Što se forenzike tiče, to je meni stvarno ekstra posao, ali ja hemiju, medicinu... ugh.
    Upisujem srednju septembra, i sad moju generaciju svi pitanju koju će da upiše. I znam koju ću srednju, ali to jednostavno nije moj posao iz snova, tako da kad me pitaju šta ću posle srednje ne mogu da kažem ništa više od "fakultet". :/
    Uh, al' sam smorila 😂

    Odličan, pre svega jako poučan post ❤️

    The girl named Ana

    ОдговориИзбриши
  2. Zanimljiva tema za post. Ja sam neodlucna po tom pitanju, a kao mala sam puno mastala- i da budem muzicarka, novinarka, slikarka... svasta nesto. Inace, svidja mi se tvoj blog i uclanila sam se:)
    Ako zelis poseti moj blog,

    Mona's diary

    ОдговориИзбриши
  3. Mislim da u životu nikada nije kasno da se ostvari ono što se želi. Ja sam jedno vrijeme bila toliko neodlučna da nisam znala koju školu želim upisati, ali više sam se vodila mozgom nego srcem i željama. Mislim da je najvažnije u poslu kojeg radimo da ga i volimo, a ne samo da od njega dobivamo novce i uopće ujutro ne dolazimo rado na posao. Odličan post <3
    Novi post -> Peany

    ОдговориИзбриши
  4. Za blog se slažemo. I ja želim da se bavim blogovanjem, jer zaista volim to da radim. Imam 13 i po godina, i mnogo sam razmišljala o ovoj temi jer se bliži srednja škola i vreme je da izaberem šta će biti moje zanimanje, a iskreno, mene najviše zanima medicina.

    Adda's Life

    ОдговориИзбриши
  5. Uvod me je oduševio, prelepo si to sročila i asolutno se slažem.
    Što se tiče tvoje orijentacije i one mi se sviđaju, pogotovo to što si se prvo zainteresovala za medicinu koja je meni danas, a i u budućnosti jedini put, mogu sebe da vidim samo kao medicinskog radnika, osobu posvećenu životima drugih, to je posao iz snova za mene, sve ostalo mogu biti hobiji i zanimacije, ali to je zanimanje..
    A što se tiče pisanja i objavljivanja knjige i to mi je super a rad od kuće zvuči najbolje haha mada kako si i sama rekla upoznaćeš sebe i možda na kraju završiš na nekom skroz drugom putu gde te život navede :) <3 <3


    Boomy's Place

    ОдговориИзбриши