субота, 27. мај 2017.

Srednja skola (odabir, prvi dan skole, novo drustvo)


-Heej, evo mene opet. Danas sam tu sa opet malo drugacijom temom, primetila sam da o ovoj temi snima dosta jutjuberki pa sam odlucila da i ja napisem nesto o tome..

1. Odabir srednje skole

Pre nego dodje vreme za pisanje one liste zelja za upis obavezno dobro razmislite. Nama su preko skole narucivali konkurse i tu smo mogli videti koje se skole nalaze kako u nasem okrugu tako i sire.U koliko kod vas nema tako nesto onda mozete potraziti na Internetu. U koliko imate na umu skolu I odredjeni smer koji zelite upisati, ako se ta skola nalazi bas u vasem gradu neka vam ona bude recimo prva zelja, ali ne bi bilo lose da vam sledeca zelja bude sve isto samo u drugom gradu. To govorim jer moze da se dogodi da bude velika konkurencija u vasem gradu, pa zbog toga ne upadnete bas tu. U koliko upadnete u drugom gradu, ne mora da znaci da ostajete tamo cele godine, jer se u svakoj skoli dogodi da se nekoliko ucenika prebaci, pa tako vi mozete preci u vas grad. Naravno o svemu ovome trebate razgovarati sa roditeljima, da bi doneli odluku da li imaju finansija. Kada donesete odluku razmislite dva puta da li stvarno zelite tu skolu, naravno da postoji mogucnost prebacivanja ali to ume da bude komplikovano..
Naravno kada donesete odluku, dobro se rasputajte. Nabolje je da kontaktirate nekog ko vec ide u tu skolu, kako bi ste saznali da li su vrlo zahtevni profesori, koji predmet se najvise uci, itdd.

2. Upis

Na upis odite sa roditeljima, ponesite  dokumentaciju. Nije nista strasno. Kod nas u srednjoj skoli je to bilo tako sto smo otisli u odredjeni kabinet tamo smo predali dokumenta i to je to. Nije losa ideja u koliko upisujete skolu u drugom gradu, da toga dana obidjete grad

3. Prvi dan u skoli

Oko toga se obicno najvise traumiramo. Kako se obuci? Kako se ponasati?
To ustvari uopste nije strasno.. Nije neophodno preterivati sa oblacenjem, farmerke,duks.. Klasicno kao i u osnovnoj skoli.. Nemojte nesto preterano kratko,pocepano,dekoltirano.. Kada se upoznajete sa drustvom iz odeljenjenja, nema potrebe da se plasite ili da imate veliku tremu... Zezajte se, budite ono sto stvarno jeste... Naravno za prvi dan vam treba samo jedna sveska ili neki podestnik kao. Gde mozete zabeleziti raspored ili brojeve kabineta gde cete imati casove, kako vam ne bi desilo da se 'izgubite' ...

3 коментара:

  1. Divan post, drago mi je vidjeti da si učestila sa postovima i iskreno se nadam da će ovaj post mnogima pomoći ;)

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  2. Veoma koristan post,jer si nam pokazala iz prve ruke da prvi dan škole uopšte nije toliko strašan kao što mi sebi stvaramo temu.Tkđ. i dio za odabir škole je veoma koristan,a najbitnije je zapravo da znamo šta želimo!

    Posjeti moj blog i ako želiš zaprati me- funnyandrabbits.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши